Neuro­pædagogisk tema­dag

LæringsCenter Brejning holder hvert år i marts en neuropædagogisk temadag, hvor vi sætter fokus på neuropædagogik.

Næste temadag er d. 7. marts 2018. Her sætter vi fokus på neuropædagogik under temaet:

"Mennesket bag hjernen"
Motivation og  psykologiske behov - det gode liv og gode beslutninger.

Temadagen henvender sig bredt, til dig som arbejder inden for handicapområdet, psykiatriområdet eller seniorområdet.

På temadagen sætter vi fokus på, hvordan hjernen vælger for os, motiveres og ikke mindst på hvordan vi mennesker får det gode liv på trods af udfordringer.

Om formiddagen fra kl. 9 -12 Ib Ravn fortælle om, hvordan mennesker motiveres (Self Determinition Theory), om behovsteori og om hvordan vi befordrer selvforvaltning hos de mennesker vi samarbejder med.
Ib Ravn er forfatter og foredragsholder og underviser ved Danmarks Pædagogiske Universitet.

Om eftermiddagen fra kl. 13-15 har vi inviteret Troels W. Kjær, der som hjerneforsker har deltaget i DR's dokumentarserie 
"De skjulte talenter". 
Neuropædagogik er i sig selv ikke en metode, men nærmere en forståelsesramme, som vi kan bruge til at anvende viden om hjernens funktioner i en mere pædagogisk og pragmatisk hverdag. Dermed kan vi have øje for ressourcer og styrker og fremme menneskers evner, i stedet for at kompensere for funktionsnedsættelser.
I dette forunderlige og tankevækkende foredrag beretter Troels W. Kjær blandt andet om sig arbejde med autister, samt om undersøgelser ved brug af neuropædagogik.

Alt i alt er der lagt op til en spændende og inspirerende dag, hvor du kan få indblik i den nyeste viden på området samt inspiration til dit daglige arbejde med neuropædagogik som forståelsesramme.

Du kan læse mere om temadagen og tilmelde dig på nedenstående link

 

temadag