Neuro­pædagogisk tema­dag

LæringsCenter Brejning holder hvert år i marts en neuropædagogisk temadag, hvor vi sætter fokus på neuropædagogik.

D. 7. marts 2018 satte vi fokus på neuropædagogik under temaet:

"Mennesket bag hjernen"
Motivation og  psykologiske behov - det gode liv og gode beslutninger.

Temadagen henvendte sig bredt, til medarbejdere inden for handicapområdet, psykiatriområdet og seniorområdet.

På temadagen blev der sat fokus på, hvordan hjernen vælger for os, motiverer og ikke mindst på hvordan vi mennesker får det gode liv på trods af udfordringer.

Om formiddagen havde vi besøg af Ib Ravn. Han fortalte om, hvordan mennesker motiveres (Self Determinition Theory), om behovsteori og om hvordan vi befordrer selvforvaltning hos de mennesker vi samarbejder med.
Ib Ravn er forfatter og foredragsholder og underviser ved Danmarks Pædagogiske Universitet.

Om eftermiddagen havde vi inviteret Troels W. Kjær, der som hjerneforsker har deltaget i DR's dokumentarserie "De skjulte talenter". 

Neuropædagogik er i sig selv ikke en metode, men nærmere en forståelsesramme, som vi kan bruge til at anvende viden om hjernens funktioner i en mere pædagogisk og pragmatisk hverdag. Dermed kan vi have øje for ressourcer og styrker og fremme menneskers evner, i stedet for at kompensere for funktionsnedsættelser.
I dette forunderlige og tankevækkende foredrag berettede Troels W. Kjær blandt andet om sit arbejde med autister, samt om undersøgelser ved brug af neuropædagogik.

Alt i alt var det en utrolig spændende og inspirerende dag, hvor deltagerne fik indblik i den nyeste viden på området og fik inspiration til deres daglige arbejde med neuropædagogik som forståelsesramme.

Vi glæder os til også at kunne invitere dig til neuropædagogisk temadag i marts 2019.


Følg med her på siden eller på vores Facebook side, hvor vi vil informere dig, når vi har et nyt program på plads.

 

temadag