Neuro­pædagogisk tema­dag

LæringsCenter Brejning holder hvert år i marts en neuropædagogisk temadag, hvor vi sætter fokus på neuropædagogik.

D. 13. marts 2019 havde vi besøg af Peder Esben og Kjeld Fredens under temaet:

Grib og du kan begribe!  Vi lærer med kroppen!
En neuropædagogisk temadag om læring og udvikling, rehabilitering og embodiment

Program for dagen var som følger:

Kl 9-12               Peder Esben - ”Hjernens forunderlige foranderlighed”

Kl 12-13             Frokost

Kl. 13-15            Kjeld Fredens - "Læring med kroppen forrest"   

 

Kjeld Fredens, Hjerneforsker, læge, ADJ. Professor og foredragsholder.

Kjeld Fredens er ikke uden grund en af landets mest anvendte foredragsholdere. Han har underholdt fulde sale i mere end 25 år omkring ledelse, innovation, læring og vores forunderlige hjerne – og altid med en fantastisk blanding af indsigt, passion og humor.

De sidste 35 år har Kjeld brugt på at skrive om og forstå, hvilke handlinger og tankeprocesser, der ligger til grund for tænkning, undervisning, læring, kreativitet og samarbejde. Han er forfatter til 187 artikler og 8 bøger. Hans nyeste bog ”Læring med kroppen forrest” sætter rammen for hans foredrag på vores temadag. Her vil Kjeld Fredens komme omkring læring med kroppen forrest, som den naturlig måde børn og unge lærer på, men også den foretrukne strategi i alle aldre, når der skal læres noget nyt. Han vil sætte fokus på hvordan hænderne sætter gang i hjernens pandelapper og sætter skub i den abstrakte tænkning. (Athenas.dk)

 

Peder Esben, Direktør Elsass Fonden

Elsass Fonden består af fond og institut. Fonden er fundamentet – støtten til den enkelte og de mange med Cerebral Parese via projekter, forskning og øvrige aktiviteter. Instituttet er stedet, hvor vi skaber forandring. Vi forsker, generer ny viden og omsætter den til konkrete tiltag som kurser, metoder og træning. Elsass Fonden støtter primært personer med CP men og andre fysisk eller psykisk handicappede. Elsass Fonden støtter ligeledes forskning samt praktisk gennemførelse af forskningsresultater med henblik på forbedring af handicappedes helbred og livsvilkår.

På temadagen vil Peder Esben med sit foredrag sætte fokus på hjernes forunderlige foranderlighed.

 

Det var en alletiders temadag, som gav tilhørerne stof til eftertanke, i forhold til hvordan vi møder borgeren i det pædagogiske arbejde.

Kjeld Fredens sluttede temadagen af med en opfordring til alle deltagere på temadagen: Sørg for hele tiden at reflektere over og udvikle på den neuropædagogiske praksis. Denne opfordring støtter vi naturligvis op omkring.

Vi håber derfor, at vi ses på vores øvrige neuropædagogiske kurser og på næste års temadag. Vores konsulenter arbejder hele tiden på at holde dig opdateret med den nyeste viden på området, så de kan støtte dig i, hvordan du kan omsætte din neuropædagogiske viden til din praksis i mødet med borgeren.

 

temadag